Бъдещето на наставника на испанския шампион Реал Мадрид - Зинедин Зидан продължава да бъде доста неясно, пише „Diario AS“. Французинът има договор до лятото на 2022 година.

„Лос Бланкос“ подобриха формата си в последните седмици, като тимът е шест точки от лидера Атлетико Мадрид в Ла Лига, както и на ¼-финал в Шампионската лига, където ще срещне английския шампион Ливърпул.

Дори Реал да не стигне до някакво отличие през сезона, може да не бъде това причината за неговото напускане. Самият Зидан може да реши да си тръгне, защото може да застане начело на  френския национален отбор.

Настоящият селекционер на „петлите“ Дидие Дешан има договор до 2022 година, но предстоящото Европейско първенство може да се окаже решаващо за бъдещето му.

Другият вариант, който се открива пред Зидан е Ювентус. Италианският гранд и бивш клуб на французина, не се намира в добра форма. „Биаконерите“ отпаднаха на 1/8-финалите в Шампионската лига от Порто и изостават с 10 точки от лидера в Серия А – Интер. Треньорът на шампионите Андреа Пирло е под сериозен натиск и има опасност да не получи шанса да води Юве и през следващия сезон.

През кампанията пък се появиха и няколко имена за наследник на самия Зидан в Реал. Първото име е това на легендата Раул. Най-новото име пък е това на Йоаким Льов, който ще напусне германския национален отбор след Евро 2020.