Ювентус победи драматично Верона с 1:0 след гол в последната минута. Момчетата на Алегри преминаха през всичко и пропуснаха куп положения, но в крайна сметка се поздравиха с успех.

Два гола на Мойс Кийн бяха отменени първо за засада, а след това за нарушение в атака. Федерико Киеза пък се отчете с голям пропуск.

С последната си атака обаче "старата госпожа" реализира гол. Тогава Аркадиуш Милик уцели гредата след центриране, последва разбъркване и Камбиасо вкара жадуваното попадение.

Така Юентус е вече е на първо място, а Верона остава на 16-то място.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

В седмата минута Ювентус организира добра атака. Уеа направи добър пробив и подаде към Мойс Кийн. Нападателят опита да намери място за удар, но беше добре блокиран.

Малко по-късно отново се стигна до добър шанс. Топаката беше подадена към Влахович, той опита изстрел с едно докосване, но уцели бранител на гостите.

в 13-та минута се разигра куриозна ситуация. Мойс Кийн отбеляза фамозен гол, но той бе отменен поради засада. След използване на приложението за автоматична засада се видя, че става въпрос за милиметри.

След първоначалните силни минути на Юве последва спад в темпото. Верона успя да пренесе играта в централната зона и дори опита няколко хубави атаки, но те не доведоха до гол.

10 минути преди края на полувремето и Душан Влахович получи възможност да се разпише, но и той пропусна. Сърбинът се пребори в наказателното поле и стреля с глава, но над вратата.

В началото на втората част доакините продължиха с натиска. Не след дълго Рабио се освободи от Фолоруншо и опита удар, който обаче беше спасен.

Мойс Кийн нямаше никакъв късмет в 53-та минута. Тогава негов гол бе отменен за втори път в мача. Нападателят вкара след страхотен удар с глава, но след преразглеждане с ВАР се оказа, че той е извършил нарушение по-рано в атаката. Малко по-късно Кийн си извади и глупав жълт картон след реплики към главния съдия.

Ювентус трябваше да преживее още едно разочарование. В 67-та минута Макени проби до аутлинията и подаде назад към Киеза. Атакуващият футболист стреля от точката на дузпата, но футболист на Верона изчисти точно преди топката да влезе в мрежата.

Десет минути преди края и все още без голове. Алегри смени Влахович с Милик с цел да опита някак да изненада коравата защита на Верона.

В 83-та минута Федерико Киеза падна в наказателното поле и имаше сериозни претенции за дузпа. Съдията обаче остана безмълвен.

Гол за Ювентус в последната минута! Последното центриране в наказателното поле даде резултат. Милик стреля с глава, уцели гредата и след разбъркване Камбиасо прати топката в мрежата.


FT Ювентус - Верона 1:0


Състави:

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Ругани, Уеа, Макени, Локатели, Рабио, Костич, Влахович, Кийн

Верона: Монтипо, Маняни, Давидович, Терациано, Фараони, Дуда, Хонгла, Доиг, Бонацоли, Фолоруншо, Джурич