Отборът на Ювентус се наложи с 3:2 над Дженоа в двубой от 1/8-финалите на Купата на Италия и продължава напред в следващата фаза на турнира. "Бианконерите" профукаха аванс от два гола и допуснаха изравняване, с което срещата влезе в продължения. В 105-ата минута обаче Хамза Рафия сложи точка на спора и подпечата трудната победа на своя отбор. 

Getty Images
18 снимки

Срещата започна отлично за "бианконерите", които поведоха още във втората минута чрез фантастичен гол на Деян Кулушевски.

Добрата игра на Юве продължи и в 23-ата минута авансът на тима бе двоен, след като този път Кулушевски асистира за безпощаден удар на Алваро Мората. 

Второто попадение обаче сякаш събуди Дженоа и само 5 минути по-късно отборът върна едно попадение чрез Ленарт-Мартен Чибора. 

В края на първата част Маноло Портанова изпрати топката във вратата на противника, но попадението бе отменено заради засада. 

Втората част започна ударно, с по една добра възможност и за двата отбора, но резултатът остана непроменен. Поне до 74-ата минута, когато Филипо Мелегони изстреля великолепен удар в горния десен ъгъл, с който възстанови равенството и върна надеждите на своя тим. 

Това вкара мачът в продължения, в които Хамза Рафия окончателно реши всичко и изпрати Ювентус в следващата фаза, където "Старата госпожа" ще мери сили с победителя от двойката Сасуоло - СПАЛ.