Временният треньор на Рома Клаудио Раниери коментира по любопитен начин слуховете, че Антонио Конте би могъл да го наследи като наставник на тима. След 3:0 над Каляри Раниери заяви, че като привърженик на „джалоросите” би бил доволен да види своя сънародник като наставник на отбора.

„Това беше най-силният ни мач, откакто аз съм тук”, коментира Раниери по отношение на домакинството срещу сардинци. „Вкарахме бързи два гола и момчетата почувстваха сигурност. Често повтарям, че не са много отборите с качества като нашия, затова призовах играчите да си подават топката, да мислят за това кое е най-доброто за отбора, да не бъдат егоисти в решенията си. Те се справиха перфектно.”

„Посочих им също така, че срещу Интер допуснахме твърде много центрирания, поради което беше ясно, че противникът неизбежно ще вкара по такъв начин. Каляри са отличен тим по отношение увеличаването фронта на атаката. Леонардо Паволети причинява много проблеми във въздуха, затова беше важно да спрем центриранията им. Нашите крайни защитници се трудиха неуморно с тази цел.”

„Утре е нашият почивен ден и аз ще го прекарам с голямо удоволствие сред моето семейство.”

„Антонио Конте? Като фен на Рома, бих се радвал да го видя на пейката. Това би ме направило много щастлив. Не ме питайте дали той наистина ще дойде, защото съм последният, който би научил подобно нещо”, с усмивка добави Раниери.