Директорът в Рома и клубна икона Франческо Тоти нито отрече, нито потвърди, че клубът води преговори с Антонио Конте относно треньорската позиция. Бившият нападател обаче беше категоричен, че Конте е победител и „всеки клуб би стигнал до лудости, за да го вземе”.

На Апенините все по-често се пише относно разговорите между безработния в момента тактик и „джалоросите”. Изглежда двете страни засега не могат да постигнат съгласие, но е ясно, че Рома ще упорства до последно.

„Нека просто кажем, че през последните седмици доста се изговори за Антонио Конте. Ние обаче имаме Клаудио Раниери на пейката (който е само временен наставник – б.р.) и трябва да покажем уважение към него до края. Той е нашият настоящ треньор, а след края на сезона ще преценяваме дали ще остане той, дали ще бъде Конте или някой друг.”

„Поставили сме си много важна цел, която е класиране в Шампионската лига. Не ми изглежда справедливо да обсъждаме други треньори в момента. Изборът на наставник няма да зависи от класирането за Шампионската лига. Мога да ви уверя в това”, каза Тоти.

„Конте е един от най-успешните треньори в Европа, победител, който е успявал навсякъде, където е работил. Затова изглежда резонно всеки клуб да е готов на лудости, за да го вземе. Свързват го и с Интер, и с Байерн Мюнхен, и с Рома, така че много клубове се интересуват”, завърши Тоти.