Интер поднесе изненада, след като не успя да победи Дженоа като гост в мач от 18-ия кръг на Серия А, завършил 1:1. Марко Арнаутович вкара за „нерадзурите“, докато за „грифоните“ се разписа Раду Драгушин. По този начин Интер добави само точка към актива си и така има 45 на върха във временното класиране, докато Дженоа е 13-и с 20 точки.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

Първото по-добро положение в мача дойде в 9-ата минута, когато Маркус Тюрам посрещна едно центриране в наказателното поле и стреля с глава, но топката не затрудни Хосеп Мартинес. Десетина минути преди края на редовното време на първата част Хакан Чалханоолу стреля от разстояние, но вратарят на „грифоните“ отново внимаваше и спаси.

Така се стигна до 43-ата минута, когато Николо Барела стреля опасно, но топката се удари в десния страничен стълб. Топката се върна във вратарското поле, където пръв до нея стигна Марко Арнаутович, който на празна врата не сгреши и вкара гол за Интер.

В добавеното време на първата част обаче се стигна до драма, тъй като в 6-ата минута от продължението Карлос Аугусто видя как вратарят на Дженоа спаси негов удар, а при ответната атака домакините получиха право да изпълнят ъглов удар вляво от вратата на Ян Зомер. Алберт Гудмундсон центрира добре и намери Раду Драгушин, който с глава порази вратата на швейцареца – 1:1.

Интер тръгна в атака след почивката, като в 51-ата минута удар на Арнаутович профуча покрай десния страничен стълб. След 68 минути игра Франческо Ачерби посрещна една топка, която бе центрирана от пряк свободен удар. Защитникът стреля с глава, но вратарят на „грифоните“ демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

Постепенно Дженоа успя да укроти натиска на „нерадзурите“ и положенията пред Хосеп Мартинес ставаха все по-малко. Така възпитаниците на Алберто Джилардино не допуснаха нов гол и взеха точка от фаворита Интер.

В другия мач от Серия А, игран по същото време, Лацио обърна Фрозиноне на „Олимпико“ от 0:1 до 3:1. Голът за гостите бе дело на Матиас Суле от дузпа, но с попадения на Валентино кастеянос, Густав Исаксен и Патрик „орлите“ спечелиха трите точки и се изкачиха на 8-ото място във временното класиране, където Фрозиноне е 14-и с 19 точки в актива си.