Отборът на Интер започна с много труден и изстрадан успех тазгодишната си кампания в Серия А. „Нерадзурите“ победиха с 2:1 новака Лече на стадион „Виа дел Маре“ в едноименния град, а победното попадение за „Змията“ дойде едва в петата минута на добавеното време.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Не отне много време на вицешампиона на Италия да откриe резултата. Завърналият се в "синьо-черната" част на Милано Ромелу Лукаку се разписа с глава преди да са изминали и 2 минути, засичайки подаване отдясно на Матео Дармиан. Лаутаро имаше шанс да удвои около 20 минути по-късно, но бе изпреварен в наказателното поле. Чалханоглу пък пробва два изстрела в средата на полувремето, но безуспешни. Стрефеца можеше да изравни 6 минути преди почивката, но Ханданович бе на мястото си.

Интер Лече статс

източник: Sofascore.com

Точно три минути след началото на втората част „джалоросите“ изравниха чрез Асан Чеси. Четвърт час след началото на частта пък Ханданович спаси и удар на Бистрович от фал. В средата на полувремето наставникът на „нерадзурите“ Симоне Индзаги опита да промени хода на събитията, вкарвайки в игра Един Джеко и Дензъл Дъмфрис.

Именно нидерландският халфбек се превърна в герой за носителя на Купата на Италия, като отбеляза с тяло в петата минута на добавеното време на срещата.

В друг двубой, игран по същото време, амбициозният новак Монца загуби у дома от бойкия тим на Торино, който има нов наставник в лицето на Иван Юрич. Новото попълнение на „биковете“ Алексей Миранчук откри в 43-ата минута, а Антонио Санабрия удвои в средата на второто полувреме. За „бианкоросите“ точен бе Дани Мота в четвъртата минута на добавеното време, но попадението не застраши аванса на „гранатите“, които се поздравиха с трите точки.