Преговорите за удължаване на договора на Лаутаро Мартинес на практика са завършени и споразумение между агентите на играча и клуба е постигнато. Самият Лаутаро трябва да уреди само някои лични бонуси около договора си и след това се чака окончателният му подпис.
„Нерадзурите“ също така искат да задържат Марсело Брозович, чийто договор изтича през юни 2022 г. След паузата за националните отбори е предвидена среща с агента на хърватския полузащитник, в опит за удължаване на договора на халфа.
Подобна е ситуацията и с друг халф – европейският шампион Николо Барела. Изтичането на договора на роденият през 1997 година играч е по-далеч от това на съотборникът му, но „синьо-черните“ искат да действат навреме, за да избегнат по-тежки разговори и евентуални икономически усложнения.

 

През последните дни в Киев имаше първа среща между Алесандро Белтрами, който е агент на играча и директорите на Интер Бепе Марота и Пиеро Аузилио.Ръководството на шампиона на Италия счита Барела за бъдещето на отбора и надеждите са още в първите срещи между двете страни да бъдат изгладени голяма част от детайлите.