Шампионът Интер показа характер и не допусна изненада при визитата си на Сасуоло в мач от 7-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите” стигнаха до крайния успех, побеждавайки с 2:1 на стадион „Сита дел триколоре”, въпреки че в голям период от срещата изоставаха в резултата с 0:1.

Тимът на Сасуоло успя да поведе след точно изпълнена дузпа от страна на Доменико Берарди в 22-ата минута. Няколко минути след като поведоха в резултата, домакините имаха нова възможност да реализират, но ударът на Лопес мина  покрай вратата.

След половин час игра футболистите на Интер бяха близо до изравняването на резултата. Барела на два пъти имаше възможност да обстрелва вратата на домакините, но в първия бранител блокира удара му, а при втората вратарят на Сасуоло се отличи с прекрасна намеса.

Началото на второто полувреме започна с две страхотни възможности за домакините, а това накара наставника на гостите Симоне Индзаги да извърши четири промени в състава си. Това определено даде резултат и една от резервите в лицето на Един Джеко реализира само две минути след появата си на терена.

В 78-ата минута отново Джеко бе под светлината на прожекторите. Босненският нападател изработи дузпа за своя тим, след като бе спрян непозволено от вратаря на домакините.

Лаутаро Мартинес се нагърби с изпълнението от 11-те метра и не сгреши, правейки 2:1 в полза на гранда от Милано.

Така Интер добави нови три точки в актива си и изпревари градския съперник Милан, заемайки второто място в таблицата. Сасуоло остава 13-ти. Лидер е тимът на Наполи с точка повече от Интер и мач по-малко от "нерадзурите".