Ръководството на Интер достигна до нови висини в желанието си да вземе Антонио Конте за треньор. Китайските собственици на „нерадзурите” са предложили на мениджъра на Челси умопомрачителните 23 милиона евро годишна заплата, пише вестник „Сънди Експрес”.

Революцията в Интер продължава - китайците вадят милионите за Конте

Интересът на миланския гранд не е тайна за никого. На „Джузепе Меаца” отчаяно искат да осигурят услугите или на Конте, или на Диего Симеоне, който води Атлетико Мадрид. Очевидно триумфът на италианеца с титлата от Висшата лига съвсем не е разколебал азиатските бизнесмени от „Сунинг Груп”, които още по-твърдо вярват, че Конте е техният човек.

Конте черпи цяла нощ за титлата

Те вече веднъж се обърнаха към специалиста с предложение за годишна заплата от 15 милиона евро, а „Сънди Експрес” твърди, че най-актуалната оферта е за 23 милиона на сезон.

Конте: Коментарите за бъдещето ми - след финала за ФА Къп

Самият Конте в някои от своите интервюта в последно време не показа, че твърдо е решил да остане на „Стамфорд Бридж”. Италианецът пусна доста реплики, които биха могли да се тълкуват в различен смисъл. „Моята цел беше да положа основите, така че Челси отново да може да печели”, коментира той пред римския ежедневник „Ла Република”. „Челси вече е голям клуб, но е непостоянен. Те спечелиха Шампионската лига, а в следващия сезон отпаднаха още в първия кръг. Спечелиха титлата във Висшата лига, а на следващия сезон завършиха 10-и. Челси се нуждае от стабилност, за да остане на върха. Скоро ще говоря с Роман Абрамович (собственикът на Челси – б.р.)”, добави Конте.

Конте разполага с 233 милиона за трансфери в Челси