Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио призна, че съставът на клуба е напълно разединен и в момента съблекалнята е поле, където има отделни групички. Шефът обвини футболистите, че много от тях мислят само за себе си, а не за доброто на клуба.

Финалът на сезон 2016/2017 се превърна в истинска трагедия за „нерадзурите”, които за поредна година ще пропуснат европейските клубни турнири. От 18 март насам те записаха само 2 равни и цели 6 загуби, с които се смъкнаха до 8-ото място в класирането. В резултат на тази серия наставникът Стефано Пиоли беше уволнен, а от другия сезон шефовете са си поставили за цел да привлекат харизматичен и доказан специалист.

„Стартирахме кампанията със страхотен ентусиазъм след идването на новите собственици. После треньорът, който води подготовката (Роберто Манчини – б.р.), поради хиляди причини или сам напусна, или ние го освободихме”, коментира Аузилио.

Икарди се врече във вярност на Интер

„После избрахме треньор, който не познаваше италианския футбол (Франк де Бур – б.р.). При това положение дори хората без въображение биха могли да ни кажат, че това не е удачен начин да стартираме сезона, защото вече ще изоставаме спрямо останалите. Тренировъчният режим се променя, треньорът отново опознава играчите и гради концепцията си с различна тактическа схема наум. Той се доверяваше на едни футболисти за сметка на други.”

„Футболът е като бизнеса – ако не планираш добре, може да последва негативна кампания. През тази година Интер не планира добре. Сменихме четирима треньори, а ще завършим 7-и или 8-и.”

„А при все това съставът на Интер е изграден от добри футболисти. Всеки, който твърди обратното, нека си припомни, че преди няколко месеца Интер беше основният опонент на Ювентус. Когато обаче не планираш правилно, това остава без значение.”

Интер готов да захвърли 70 милиона в кофата

„Като клуб се нуждаем да бъдем по-силни в комуникацията. Когато гостувахме на Ювентус в Торино, един вестник пусна на челната си страница, че Конте идва в Интер. После паднахме, а дискусията се насочи към това кой ще замени Стефано Пиоли. В такива мигове трябва да подкрепяш треньора.”

„Юве са силни сега, но нека видим дали ще е пак така, когато загубят четири или пет играча, които придават облика им. Това не се купува на пазара. Не че в Интер играчите не трениравт здраво. Напротив – там сме всеки ден. Няма обаче никакво чувство за солидарност, не може да се създаде колектив заради разликата във възрастта, миналото, етническия произход, но също така и заради характерите и човешките качества. Играчите ни не са лоши момчета, идват рано сутрин, закусват заедно, тренират, после спират за обяд. Трудно е да се намерят негативите, но определено има кусури.”

„Няма го широкият колектив, който демонстрира солидарност от играч към играч. Налице са много малки групички и хора, които мислят само за себе си. Никой не прави нещо повече от абсолютно необходимото. Като колектив нямаме особено силна воля”, допълни Аузилио.