Треньорският щаб на Интер реши да накаже футболистите Жоао Марио и Габриел Барбоса, като не ги включи в групата за неделния двубой срещу Удинезе у дома. Мачът е последен за „нерадзурите” през сезона в Серия А.

Шеф на Интер: Отборът е разцепен на групички

Докато Мауро Икарди, Жоао Миранда, Кристиан Ансалди и Жейсон Мурийо ще пропуснат среща от 38-ия кръг на калчото заради травми, то при Марио и Габигол причините са изцяло дисциплинарни. Решението беше потвърдено от треньора Стефано Веки по време на вчерашната пресконференция.

Санкцията идва заради поведението, което двамата играчи показаха при победата над Лацио с 3:1. Когато Интер извърши трите си смени във въпросния мач и стана ясно, че нито Марио, нито Барбоса ще влязат на терена, дуото ядно пое директно към съблекалнята още преди края на срещата.

Интер готов да захвърли в кофата 70 милиона евро

Очевидно бунтовниците не са се разминали само с финансови глоби, а ще трябва да преглътнат унижението да гледат от трибуните. Очаква се срещу Удинезе минути да запишат вратаря Хуан Пабло Карисо и нападателят Родриго Паласио, които се разделят с клуба в края на юни.