Старши треньорът на италианския шампион Интер Симоне Индзаги остана доволен след победата на неговия тим като гост на Сасуоло. Успехът не дойде никак лесно, след като „нерадзурите“ трябваше да правят до 2:1.

След двубоя Индзаги отличи изявите на вратаря Самир Ханданович. Словенецът направи важни спасявания, а в края на първото полувреме излезе извън наказателното поле и се сблъска с Грегоар Дефрел, като рискува да получи червен картон, но съдията Лука Пайрето прецени, че стражът не е извършил нарушение.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Ханданович беше перфектен в тази ситуация. Той направи всичко възможно да не докосне съперника си и мисля, че съдията взе правилното решение. Намесата на нашия вратар срещу Жереми Бога също беше много важна“, коментира Индзаги, който извърши и четири смени наведнъж в 57-ата минута, а това веднага даде резултат.

„Дори преди смените виждах отбор, който е готов да отвърне на удара. Започнахме добре, но после Сасуоло взе инициативата. Те се бяха готвили за мача цяла седмица. Създадоха ни проблеми, но не се огънахме, а през второто полувреме заслужено стигнахме до обрат. Нормално е да правя ротации, когато играем на всеки три дни. Имаше футболисти, които не заслужаваха да бъдат заменени, но имахме нужда от повече свежест. Знаех, че резервите ще помогнат, все пак изиграхме 7 мача за 20 дни“, продължи бившият наставник на Лацио.

„През първата част допуснахме доста технически брак, което не е характерно за нас. Доволен съм от начина, по който отборът се справя с напрежението. Не се предадохме, когато бяхме догонващи в резултата, а това е позитивен знак”, заяви още Индзаги.