Отборът на Интер продължи да се представя колебливо и загуби с 0:1 у дома на “Джузепе Меаца” от 11-ия в Серия “А” тим на Монца в среща от 30-ия кръг на шампионата. Старши треньорът на отбора - Симоне Индзаги, коментира, че неговите футболисти са искали да победят, въпреки допуснатото поражение.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

„Отборът направи добро първо полувреме, след което колкото по-дълго не успявахме да отбележим гол се напрегнахме и загубихме формата си. Това е чисто прекопиране на ситуацията от мачовете срещу Фиорентина и Салернитана, заради което сме разочаровани и ядосани. Наистина искахме да спечелим и този отрицателен резултат ще забави прогреса ни в шампионата. Не е вярно, че не ни интересува Серия “А” и искаме да подобрим играта си само в състезанията за купата.”, каза Индзаги пред Sky Sport Italia.

Наставникът на Интер коментира отстъплението в позициите на отбора си след убедителния успех през седмицата срещу Бенфика в 1/4-финалите на Шампионската лига.

„Подобни произшествия променят играта. Ако погледнете последните ни три домакински мача, представянето ни всъщност беше по-добра от Шампионската лига и Купата на Италия. Нещата просто не вървят по същия начин в Серия “А”. Може би отборът изпитва натиск от факта, че наистина се нуждаем от точки в Серия “А” и това ни разочарова, губим остротата си и не играем добре с топката“, каза още Индзаги.

Поражението бе четвърто за последните пет срещи за отбора от Милано. Момчетата на Симоне Индзаги продължават да се намират извън зона “Шампионска лига”, като изостават на 2 точки от градския съперник Милан и има три повече от шестия в подреждането Аталанта.