Истерията на английския трансферен пазар придобива все по-плашещи размери. Едва спасилият се от изпадане миналия сезон тим на Уест Хем с лекота извади 40 млн. паунда, за да с подсили от италианския участник в евротурнирите Лацио. 

"Чуковете" платиха въпросната сума, за да подпишат с бразилския ас на "орлите" Фелипе Андерсон. 25-годишният офанзивн полузащитник подписа за следващите четири години, като повече детайли по сделката не се съобщават. 

Така само в рамките на този трансферен прозорец Уест Хем за втори път чупи рекорда си за най-скъп играч. Преди няколко седмици лондончани платиха 24 млн. паунда на Тулуза за Иса Диоп, което с задържа като върхово постижение твърде кратко. 

"Радвам се, че станах част от такъв голям отбор, чувствам с пълноценен и щастлив. В Уест Хем са играли мои идоли като Паоло ди Канио, Боби Муур и Карлос Тевес, което ме прави нетърпелив да последвам стъпките им", заяви Андерсон при представянето си. 

Преди време той беше на радара на Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" не пожелаха да платят цената му от 40 млн. паунда, когато тя все още изглеждаше висока преди инфлацията от миналото лято. Сега тези пари са по джоба дори на Уест Хем.