Нападателят на Борусия Дортмунд Андрий Ярмоленко е пред трансфер в Уест Хем. Украинският футболист пристигна в Лондон, за да премине медицински прегледи и да финализира преминаването си при „чуковете“, съобщава „Sky Sports“.

Двата клуба вече договориха трансферната сума по сделката, която ще възлиза на 17,5 милиона евро.

През миналия сезон 28-годишният футболист взе участие в 30 мача за Борусия Дортмунд и помогна на отбора да завърши на четвърто място в Първа Бундеслига.

Украинецът изкара само един сезон в Германия, където вкара 6 гола в 26 мача, но явно не оправда очакванията към себе си. Преди това той имаше 137 попадения в 341 двубоя за Динамо Киев. 

Ярмоленко ще се превърне в петото ново попълнение за Уест Хем, след като клубът вече си осигури услугите на Джак Уилшър, Иса Диоп, Лукаш Фабиански и Райън Фредерикс.

„Чуковете“ проявяват интерес и към португалеца Бруно Фернандеш.

Уест Хем счупи рекорда за входящ трансфер с привличането на Иса Диоп от Тулуза за 25 милиона евро. Досега “чуковете” бяха платили най-много за Андре Аю - 24,1 милиона евро. 21-годишният централен защитник подписа договор за пет сезона. Уест Хем се пребори за Диоп в конкуренцията на Евертън и Севиля. Талантливият бранител е младежки национал на Франция, като е преминал през всички останали формации на “петлите” с изключение на първия отбор. Иса Диоп е юноша на Тулуза, като беше част от мъжкия състав през изминалите три години. Той успя да се докаже и дори стана капитан на тима.