Словакът Марек Хамшик е горд от факта, че е отдал почти цялата си кариера на Наполи. Халфът играе за "адзурите" от Кампания вече 11 години след преминаването си от Бреша през 2007-а.

 В този период Хамшик се превърна в най-резултатния голмайстор на клуба - със 120 гола, 5 повече от легендата Диего Марадона. Той също така е на път да подобри и рекорда за най-много мачове в историята на неаполитанци. В момента Хамшик е регистрирал 501 двубоя с има, като пред него са само Антонио Юлиано (505) и Джузепе Брусколоти (511).

"Трите най-велики момента с екипа на Наполи? Със сигурност първият е пристигането ми в Неапол, когато не знаех какво ме очаква. Мога да кажа също и - първата Купа на Италия през 2012 година, когато празнувахме с целия град. И, разбира се, третият е подобряването на рекорда на Марадона", написа словакът в своята автобиографична книга.

"Наполи винаги ми е носил много любов. Тифозите винаги са били зад мен. Горд съм от своята връзка с града и хората в него", добавя той.

"Анчелоти? Още в първото му обаждане той започна да ми говори къде иска да играя - пред защитата. Страхотен треньор. Работя, за да се подобрявам непрекъснато", казва още халфът.

Хамшик говори и за неговия наследник с капитанската лента: "Имаме страхотен отбор, можем да стигнем далеч. Очаквам Инсиние да бъде следващия капитан след мен - той е неаполитанец и символ на Наполи. Знае го добре".

"Дали ще завърша кариерата си тук? Защо не, но все още не съм напълно сигурен къде ще приключа", заключи той.

Марек Хашик е юноша на Слован Братислава, но между 2002 и 2004 година изиграва едва 6 мача за родния тим. След това прекарва три сезона в италианския Бреша, където записва 65 срещи, чрез които е забелязан от Наполи. През 2008-а печели приза за "Най-добър млад играч" в Серия "А", а през сезоните 2012/2013 и 2014/2015 е човекът с най-много асистенции в шампионата. С Наполи печели на два пъти Купата на Италия - 2011/2012 и 2013/2014. Хамшик е живата легенда на словашкия футбол, след като е играл в 106 срещи и веднъж водил като капитан страната на Световното първенство (до 1/8-финал) през 2010-а.