Треньорът на Милан Дженаро Гатузо е решен да изостави играта с трима в защита. След като първите два мача на новоназначения наставник не донесоха очакваните резултати, той е решил да заложи на по-традиционен подход.

Дебютът на Гатузо ще остане в историята на италианския футбол, но с точката която абсолютният дебютант в Серия А Беневенто изтръгна с гол на вратаря си за 2:2 в добавеното време на срещата. Във втората среща резултатът бе дори по-срамен – 0:2 от Риека в Лига Европа, когато „росонерите” пак играха в схема 3-4-3.

Сънят напусна Гатузо след горчивия дебют

Затова Гатузо не скри, че ще промени визията на отбора и срещу Болоня в калчото ще излезе с постройка 4-3-3. „Очаквам устременост, глад и внимание към значението на този мач. Във футбола се случва да изпаднеш в трудно положение. Искам да видя, че при този първи шамар в лицето ние не се сгромолясваме, а реагираме пламенно”, коментира италианецът.

Гатузо: Срамна загуба за Милан, огъваме се при първата трудност

„Истина е, че в тренировките тествахме постройката 4-3-3, тъй като видяхме, че имаме проблем във функционирането с трима в защита. Така че може би ще променим това. Ще ни е нужно малко време и ще трябва да пипнем други детайли от играта.”

„Смятам, че този отбор може да играе с трима в защита, но трябва да бъде организиран, иначе нещата се превръщат в игра с петима отзад. Халф-бековете трябва уверено да се включват напред. Важно е да не прибързваме и да работим по различните концепции”, допълни Гатузо.