Треньорът на Милан Дженаро Гатузо не спести нищо на своите играчи след поражението им с 0:2 от Риека в заключителния кръг от групите на Лига Европа. Специалистът определи резултатът като срамен и заяви, че „росонерите” изпитват отчаяна нужда от промяна в психиката.

Клубната легенда бе назначен по спешност след уволнението на предишния наставник Винченцо Монтела заради поредицата неубедителни резултати. Вече в два официални мача начело бившият италиански национал обаче не може да постигне победа, а противниците далеч не бяха от най-сериозните (Риека и тоталният аутсайдер в калчото Беневенто).

Нещастията преследват Гатузо! Риека сломи Милан като за последно

„Имам чувството, че когато нещо негативно се случи, отборът просто изчезва. Трябва да поработим върху това”, коментира Рино Гатузо. „Изглежда футболистите изпитват невъзможност да реагират психически.”

„Трябва да променим посоката, защото така няма да стигнем до никъде. Когато носиш екипа на Милан, трябва да го уважаваш. Всичко това наистина ме боли. Не дойдохме в Хърватия, за да загубим.”

Сънят напусна Гатузо след горчивия дебют

„Имаме отчаяна нужда от промяна в посоката и манталитета. Няма значение, че сме владели топката в 64 процента от времето, ако играем без жар и глад за успехи. Точно тези неща ни липсват.”

„Много играчи имаха шанса да се докажат. Когато някой ни шибне в зъбите, имам чувството, че не можем да отвърнем. Пасовете ни са бавни, а според мен всичко опира до психиката. Една победа щеше да е добре за морала. Сега предстои мач с Болоня, който е фундаментален и където нямаме право на грешки. Очаквах повече от мача срещу Риека. Представихме се срамно, а липсата на някои титуляри не може да служи за оправдание”, добави Гатузо.