Наставникът на Милан Дженаро Гатузо не скри, че е бил много разгорещен по време на победата над Болоня с 2:1 в Серия А. Успехът бе първи за специалиста, откакто той пое „росонерите”, като бе посрещнат със солидна доза емоции.

Най-после радост за Гатузо, Милан с първи успех при него

Клубната легенда замени уволнения Винченцо Монтела на „Сан Сиро” и стартира с два кошмарни резултата – 2:2 срещу пълния аутсайдер в първенството Беневенто и загуба 0:2 от Риека в Лига Европа. Затова Гатузо бе повече от доволен след домакинската победа, дошла след два гола на Джакомо Бонавентура.

„Болоня имаше няколко шанса да изравни, определено трябва да подобрим играта в отбрана. Очевидно е, че ни предстои дълъг път”, коментира Рино Гатузо. „Много съм щастлив от победата. Благодарих на момчетата и ги прегърнах един по един. Знам какво правят и как се вложиха през седмицата, затова им благодаря за манталитета, но също така си давам сметка за всичко, което имаме да свършим.”

Гатузо сменя тактиката в Милан

„Аз съм напрегнат, дори когато играя футбол с децата си, такъв съм по природа. Изживявам мачовете интензивно, а какво остава за тези на Милан, чийто екип съм носил 14 години. Чест и привилегия е отново да работя тук.”

„Разбирам, че много хора ме намират за нелеп край тъчлинията. Хич не ми беше студен, можех да стоя там и да крещя гол до кръста, ако беше нужно”, допълни специалистът.