Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо посочи главния виновник за загубата с 1:3 от Ювентус в дербито от 30-ия кръг на Серия А. Головете за успеха на "старата госпожа" реализираха Пауло Дибала, Хуан Куадрадо и Сами Кедира, за Милан точен беше Леонардо Бонучи.

Юве пречупи Милан в края

"Двубоят бе подобен на реванша с Арсенал в Лига Европа. Отново играхме добре, но това няма да бъде запомнено, тъй като сме загубили. Резултатът не е реален, но трябва бързо да преодолеем разочарованието и да си стъпим на краката. Със сигурност има какво да подобряваме, за да печелим такива мачове”, сподели Гатузо.

"Не ми харесва, че всеки път, когато Чалханоолу загуби топката, започва да жестикулира. Не искам да виждам това. Той забива поглед в земята и мрънка по адрес на съотборниците си, вместо да влезе в ритъм и да помогне в защита. Ако го беше направил, нямаше да допуснем втория гол”, категоричен е наставникът на “росонерите”.

“Преди месец никой не би си помислил, че имаме шанс за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Разполагаме с качествени играчи, но във физическо отношение не можем да се мерим с Ювентус. Това направи разликата. Мога да стоя пред вас и да се усмихвам, защото сме играли добре, но истината е, че вътрешно изгарям от яд. Добрата игра е нищо, ако не води до добър резултат”, допълни Гатузо.