Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо не скри яда си от поражението с 1:3 срещу Верона и най-вече от трансформацията на отбора през второто полувреме. Това е поредният тежък психологически удар за "партенопеите" само няколко дни след загубата на Суперкупата от Ювентус.
 
Тимът от Неапол започна перфектно във Верона, като Чъки Лозано вкара още в 9-ата секунда и влезе в историята с най-бързия гол в историята на клуба и трети за всички времена в Серия А. Но след това получиха три безответни попадения и загубиха.

„Аз вземам решенията, така че когато не спечелим, отговорността е моя. Разочароващо е, защото имахме правилния план на играта, затруднявахме ги, създадохме 4-5 възможности за гол през първото полувреме и можехме да решим мача. След почивката взехме много грешни решения. Но не можете просто да отидете до супермаркета и да си купите решителност за 10 евро. Тук не са достатъчни само думи, а става въпрос за интерпретацията на играта от страна на футболистите", обясни Гатузо.
 
Треньорът обаче е категоричен, че Шампионската лига си остава цел пред Наполи.
 
„Нашата амбиция е да се върнем в Шампионската лига, но не можем да правим такива мачове. Повеждаме, а след това се предаваме при първите признаци на трудност. Ще бъде трудно, ако продължаваме така. Трябва да анализираме случващото се и да намалим грешките", каза още бившият халф.