Наставникът на Милан Дженаро Гатузо говори пред медиите преди дуела на „росонерите” с Олимпиакос от групите на Лига Европа. Италианският специалист бе попитан за евентуален трансфер на Златан Ибрахимович, но Гатузо призова медиите да попитат борда на Милан, тъй като той не знае нищо. Треньорът на миланския гранд същевременно не отрече информациите, че шведският таран може да се завърне на „Сан Сиро”.

„Днес е рождения ден на Златан Ибрахимович и аз искам да му пожелая всичко най-хубаво. Мога да говоря за играчите, с които разполагам и имам в състава. За тези, които не са тук, попитайте Паоло Малдини и Леонардо. Днес просто ще честитя рождения ден на Ибра”, сподели Рино Гатузо.

„Не е лесно да се завърнеш във футбола след такава травма, каквато беше неговата. Гонсало Игуаин може да бъде толкова опустошителен, колкото и Златан. Физическите му качества са по-слаби, но качеството, което ни носи е голямо. Ако говорим за отборен спорт, то е много трудно да тренираш със Златан, тъй като той вдига много сериозно летвата и е невероятен перфекционист. Пипита, от своя страна, пък винаги говори със съотборниците си, карайки ги да се усмихват”, сподели Гатузо.

Дженаро Гатузо знае от първа ръка какво е да тренираш със Златан Ибрахимович. Докато играха заедно в Милан, то се появиха информации, че Ибра е вкарал Гатузо в кофа за боклук.