Нападателят Андре Силва заяви, че макар в момента да е преотстъпен в Севиля, където се представя страхотно, той си остава футболист на Милан. Португалският национал допълни, че не може да даде обяснения за трудностите, които изпита в първия си сезон при „росонерите”.

През лятото на 2017-а година Силва премина на „Сан Сиро” срещу 38 милиона евро, но вкара едва 2 шампионатни гола за Милан. Така той се оказа ненужен след привличането на Гонсало Игуаин, а престоят му под наем в Севиля започна удивително. В първите 7 шампионатни мача португалецът реализира 7 гола и в момента е лидер при реализаторите в Примера дивисион.

„Не очаквах да вкарам тези 7 гола и да вземем всички тези победи”, призна 22-годишният играч. „Винаги съм позитивно настроен, но не очаквах да се представям чак толкова добре! Чувствам се добре на и извън терена, така че трябва да благодаря на съотборниците си и на треньора.”

„Играя за Севиля, но си оставам футболист на Милан най-малкото до юни. Футболът е футбол, клубовете един с един не си приличат. Нямам отговор, с който да обясня какво се случи през миналия сезон в Милан. Знам само, че през настоящия се чувствам добре и искам да вкарам още много голове, за да спечеля колкото се може повече мачове. От ключово значение е увереността. С нея можеш да постигнеш всичко. Знаех, че Севиля ще бъде страхотен клуб, който има пълно доверие на всеки от играчите си”, добави Силва.

Още по темата:

Гатузо: Андре Силва сам избра да си тръгне

Севиля разказа играта на Реал Мадрид (видео)