Бившият изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани изрази задоволство от случващото се в бившия му клуб. „Росонерите” са един от най-активните на трансферния пазар това лято, като до този момент клубът пръсна 211 млн. евро за нови фубтолисти.

Галиани сподели, че е много радостен от факта, че е успял да осъществи сделка с китайския консорциум, който не пести сили и средства да възроди славата на италианския гранд.

Галиани бе назначен на ръководен пост в Милан през далечната 1986 година, когато бившият собственик Адриано Галиани пое юздите на „Сан Сиро”. След продажбата на клуба преди няколко месеца, Галиани също напусна, но остана в телевизионната компания на Берлускони Mediaset Premium, където отново заема ръководен пост.

„Доволен съм, защото ние успяхме да продадем клуба на купувач, който истински ангажиран в трансферите това лято”, коментира Галиани.

„Бях в Милан дълги години. Fininvest (компанията на Берлускони – бел. ред.) реши да продаде клуба и аз напуснах заедно с нея. Никога няма да напусна тази група. Разбира се, футболът ми липсва, но телевизията би ми липсвала повече. Ще бъде на „Сан Сиро” за реванша от Лига европа срещу Крайова. Берлускони винаги пита и се интересува от ситуацията в клуба. Милан ще остане в сърцата ни завинаги”,каза още Галиани навръх 73-ия си рожден ден.