Ръководството на Байерн ще приеме предложението на Милан да вземе халфа Ренато Санчес под наем с опция за откупуване. Това беше първоначалният вариант, който италианците предложиха и който до този момент не бе по вкуса на германския шампион.

Санчес призна: Искам вън от Байерн!

Мюнхенският гранд по-рано през седмицата заяви твърдо, че ще пусне младия португалец само като преотстъпен при „росонерите”. Последните още от първия ден на преговорите опипваха почвата около постоянен трансфер и в крайна сметка предложиха варианта за преотстъпване с опция за покупка.

Според calciomercato.com преговорите са отбелязали изненадващ прогрес в последно време, а основната причина е промяната в позицията на Байерн. По думите на изданието немският колос вече не се дърпал от наличието на подобна опция.

Дълбоките джобове на Милан: Клубът вади 40 милиона за Ренато Санчес

Колкото до цената на самия наем, баварците настояват за 5 милиона евро, докато шефовете на Милан имаха на ум по-скромна сума. Идеята на директорите Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели бе да предложат далеч по-изкусителна опция за откупуване, която ще трябва да бъде активирана до края на юни 2018 година.