Когато едно от най-авторитетните спортни издания в цяла Европа те хвали, значи се представяш наистина на ниво. Това прекрасно чувство със сигурност усеща българският национал Ивайло Чочев, който си заслужи ласкави думи от "Гадзета дело Спорт". 

Халфът на Палермо се разписа за своя тим при победата над Салернитана в четвъртък и помогна на сицилианците да посрещнат 2018 г. на върха в Серия Б. И тъй като във втория ешелон на италианския футбол предстои кратка пауза, вестникът направи обзор на представянето на играчите на "розанерите". И ето какво написаха от там за Чочев: 

"Ивайло Чочев показа защо е водеща фигура за Палермо. Полузащитникът трябваше да пропусне месец от мачовете на тима заради операция на менискуса, но се върна в прекрасна форма. Той вкара третия си гол в първенството и първи на "Ренцо Барбера" срещу Салернитана."

"Най-важното е, че българинът успя да покаже сплав от тактическа еволюция в играта си и вече е много по-опасен в половината на противника. Той е отстранил несигурностите в играта си, които му пречеха миналия сезон и сега е незаменима част от халфовата линия на треньора си."

"Срещу Салернитана той показа всичко най-добро от играта си, а с този гол вече изравни най-доброто си постижение от попадения за един сезон - три, колкото вкара през цялата кампания 2015/2016", написа изданието.