Нападателят на Интер Габриел Барбоса си пожела дебютният му гол срещу Болоня да се окаже стартът на съвсем друга история.

Талантливият бразилец, по-известен като Габигол, реализира единственото попадение при гостуването, което беше важно за „нерадзурите“ предвид ключовите им футболисти, които по една или друга причина не можеха да играят. Така 20-годишният футболист започна да показва защо бяха платени 30 милиона евро на Сантос през лятото.

„Много съм щастлив точно в този миг. Това беше моят първи гол и с него взехме важна победа“, коментира Габигол.

Събитията за него можеха да придобият много по-тъмни краски, тъй като Барбоса не успяваше да спечели доверието нито на Франк де Бур, нито на сегашния наставник Стефано Пиоли. В даден момент открито се заговори, че през януари той може да бъде преотстъпен

„Чаках толкова време за това, работих здраво и знаех, че ще успея. Надявам се това да е само първият ми гол, но, естествено, никога няма да го забравя.“

„Още откакто се появих тук се отнасям към задълженията си сериозно и професионално. Опитвам се да си заслужа мястото, знам какво мога да дам на Интер. Дойдох, за да пиша история и в нито един миг не съм свеждал глава. Този гол може да се окаже началото на една съвсем различна история“, завърши Барбоса.