Завърналият се в родния Сантос Габриел Барбоса заяви, че е научил „толкова много” от престоя си в Европа, който продължи само 17 месеца. На Стария континент той носи екипите на Интер и Бенфика, без да остави никаква диря след себе си.

21-годишният играч премина при „нерадзурите” през лятото на 2016 година, когато те броиха над 30 милиона евро за него на Сантос. В нито един момент талантът не успя да се пребори с конкуренцията на „Джузепе Меаца”, а през настоящата кампания бе пратен под наем в Бенфика. Там бразилецът отново си остана периферна фигура, а португалците с радост го върнаха предсрочно на Интер, който този път го преотстъпи в Сантос.

Габигол издържа само 17 месеца в Европа, завърна се в Сантос

„Сега всичко е много различно”, сподели Габигол при завръщането си. „Станах по-зрял и научих толкова много, придобих голям опит. Връщам се тук като различен човек. Сега съм повече мъж, по-зрял съм, но амбициите ми остават същите.”

„Искам да бележа голове и да давам най-доброто в името на отбора. Моята любов към този клуб ще бъде вечна. Моето семейство бе наясно с желанието ми да се върна, защото така ще мога да съм близо до тях.”

Габигол - най-големият "бидон" в Италия

„Никога не съм крил, че Сантос е отборът, който подкрепям. Смятам, че 2018 година ще бъде специална.”

„Научих толкова много в Европа. Имах добри и лоши изживявания, но се надявам да използвам всичко, което научих, за да намеря мястото си тук. Моята цел също така е да се върна в националния тим на Бразилия, но преди всичко съм фокусиран върху Сантос”, завърши Барбоса.