Ръководството на Милан разкри подробности около финансовата ситуация на клуба. То все още не е особено цветущо, въпреки уверенията на собственика Йонхон Ли, че всичко е цветя и рози. 

"Росонерите" трябва да рефинансират дълга си към американския хедж-фонд "Елиът", за да не премине управлението към него. Очаква се да има споразумение за рефинансирането на дълга от 128 млн. евро до 30-40 дни. 

Проблемът стои с оставащата част на дълга, която е на самия Йонхон Ли и е в размер на 180 млн. евро. Очаква се той да получи трудно рефинансиране до октомври, когато е крайният срок за погасяването на дълга и в крайна сметка американският хедж-фонд да получи управлението върху Милан. 

По-важното за "росонерите" е текущото им финансово състояние, а то не е особено цветущо. Дълговете на клуба са в размер на 90 млн. евро, като проблемът е дали клубът няма да бъде наказан от УЕФА за неспазване на финансовия феърплей. 

Очаква се до края на май да излезе окончателното решение на УЕФА дали приема плана на "червено-черните" за покриване на задълженията им и да им даде зелена светлина за участие. Ако те се бяха класирали за Шампионската лига, нямаше да има проблем във финансов план, но с очакваното участие само в Лига Европа, може да им с стоварят главоболия.