Крайният бранител на Рома Давиде Сантон разбира, че феновете на „джалоросите” гледат към него с друго око, но вярва, че ще промени мнението им с добрите игри, които ще им предостави.

Защитникът пристигна на „Олимпико” с трансфер през това лято, след като бе част от размяната между двата тима, с която Раджа Наинголан отиде в Интер. Разбираемо Сантон не бе приет топло от феновете на римляните.

„На терена се дава крайният отговор. Пристигнах преди три месеца и имаше сериозен скептицизъм. В Рим се говори непрестанно за футбол и хората не могат да забравят откъде дойдох тук. Идването ми в столицата на Италия е прекрасно за мен и моята кариера и знам, че феновете ще видят моите качества. Нормално е да са скептични към мен, тъй като идвам и от лош сезон. Искам да се завърна на терена и да покажа на какво съм способен, защото то е много”, продължи италианският бек.

„Спортният директор Мончи се свързва с мен още когато бе в Севиля и ми повярва. Благодарен съм му за това. Тук съм заради него и съм щастлив, искам да остана дълго време тук”.

Когато Сантон премина от школата на Интер в първия отбор, той бе считан за един от най-обещаващите крайни защитници в света на футбола. Неговата увереност се позагуби, след като бе публично разкритикуван от тогавашния треньор на Интер – Жозе Моуриньо.

„Той ми позволи да дебютирам и винаги ще му бъда благодарен за това. Същото е и с Мончи, както и с Еузебио Ди Франческо”, завърши Давиде Сантон.