Интер успя да отстрани Рома, надделявайки с резултат 2:0 в двубой от четвъртфиналната фаза на Купата на Италия, игран на "Сан Сиро". Един Джеко успя да открие след няма и 120 секунди. В 68-а минута Алексис Санчес успя да препарира Патрисио с уникален изстрел от над 25 метра. Гостите нацелиха две греди, но като цяло не заслужаваха да си тръгнат с нещо повече. 

26 снимки

Двубоят започна по възможно най-лошият начин за гостите от Рим. След по-малко от две минути игра Иван Перишич беше изведен на лявото крило, а негово остро центриране беше засечено от нахлуващия Един Джеко за 1:0. 

В 7-а минута Милан Шкриниар засече с глава след ъглов удар, но Руи Патрисио спаси. Само около 30 секунди по-късно изстрел с глава и на Джеко беше уловен от португалския страж. 

Постепенно момчетата на Жозе Моуриньо успяха да навлязат в мача и дори отправиха първия си удар. В 15-а минута Мхитарян се озова с топката в наказателното поле. Той опита да намери Ейбрахам, Ханданович отклони топката, тя се удари в Д'Амброзио и кацна на горната греда.

Малко по-късно Дзаниоло получи добра възможност, след като бе изведен от Ейбрахам. Италианският национал стреля ниско, а Ханданович се намеси отлично. В 24-а минута удар на Джеко за домакините мина над вратата на Патрисио.

До края на полувремето темпото на игра поспадна, а наставникът на домакините Симоне Индзаги не изглеждаше доволен от спада на интензитета в играта на неговия тим. 

Възходът на Рома в мача продължи и през втората част, ав  62-а минута Сержио Оливейра опита късмета си от дистанция, но ударът му беше избит хладнокръвно от Ханданович. Две минути по-късно Барела затрудни Патрисио от разстояние, но португалецът успя да избие. 

В 68-а минута обаче домакините успяха да нанесат решителен удар. Алексис Санчес намери пространство на около 25 метра от вратата на Патрисио и с мощна тупалка разстреля стража на гостите за 2:0.

В 76-а минута Тами Ейбраха можеше да се възползва от суматоха пред наказателното поле на Интер, но ударът му с глава срещна гредата на опразнената врата на Ханданович.  До края на мача Интер успя да покаже зрялост и да затвори мача. 

Интер - Рома 2:0

1:0 - Един Джеко (2)

2:0 - Алексис Санчес (68)

Ето и съставите на двата тима:

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Шкриниар, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Санчес, Джеко;

Рома: Патрисио, Ибанес, Смолинг, Мансини, Виня, Верету, Оливейра, Карсдорп, Михтариян, Дзаниоло, Ейбрахам;