Златан Ибрахимович и Джанлуиджи Донарума са близо до това да подпишат нови договори с Милан. Двамата проведоха среща вчера с агента си Мино Райола в Монте Карло. Играчите се качиха на частен хеликоптер, за да поредат разговор с мастития импресарио.

Според „Гадзеда дело Спорт“ Ибрахимович и Донарума са съгласни да подпишат нови споразумения с „росонерите“ и дори са сколнни да намалят възнагражденията си.

Двамата бяха смятани за почти сигурни напускащи заради пристигането на Ралф Рангник, но след като Стефано Пиоли подписа нов договор с Милан, са променили решението си.

Контрактът на шведския нападател изтича в края на сезона и „росонерите“ му предлагат още една година престой на „Сан Сиро“, тъй като той ще навърши 39 години през октомври. Това ще означава намаляване на заплатата му, но и бъдеща роля на посланик на клуба.

От своя страна Донарума има договор до лятото на 2021 година. На италаинския вратар ще му бъде предложен също краткосрочен договор до 2022 година с освобождаваща клауза от 50 милиона евро. Това ще стане факт, ако Милан не успее да се класира за Шампионската лига през следващия сезон.