Време е за голямото дерби на Италия! Ювентус приема Интер на „Алианц Стейдиъм“ от 21:45 часа, а двубоят ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

Двубоят е от изключително значение и за двата тима за битката за титлата. В момента „нерадзурите“ са трети с актив от 60 точки, а торинци са четвърти с точка по-малко, но и мач повече от днешния си съперник.

На Апенините смятат, че „бианконерите“ ще подходят много атакуващо в двубоя и треньорът Масимилиано Алегри ще заложи на атакуващото трио – Пауло Дибала, Алваро Мората и Душан Влахович.

Капитанът Джорджо Киелини ще си партнира с Матайс де Лихт, докато Леонардо Бонучи ще остане на пейката.

В предишните двубои Артур и Адриен Рабио разочароваха и по всяка вероятност в средата на терена ще си партнират Мануел Локатели и Денис Закария.

Контузени за двубоя са Федерико Киеза, Уестън Маккени, Кайо Жорже и Марли Аке, докато Лука Пелегрини е наказан.

„Нерадзурите“ разполагат с всичко най-добро в състава си, след като Марсело Брозович и Щефан де Фрай вече са възстановени от контузиите си.

Треньорът на шампионите Симоне Индзаги по всяка вероятност ще заложи на Иван Перишич и Матео Дармиан в ролята на флангови футболисти, докато Робин Госенс и Дензел Дъмфрис ще останат на пейката. В атаката пък ще си партнират Един Джеко и Лаутаро Мартинес.


Ювентус: Войчех Шчесни, Данило, Джорджо Киелини, Матайс де Лихт, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Алваро Мората, Пауло Дибала, Душан Влахович

Старши треньор: Масимилиано Алегри

Интер: Самир Ханданович, Данило Д`Амброзио, Милан Шкринияр, Алесандро Бастони, Дензел Дъмфрис, Николо Барела, Марсело Брозович, Хакан Чалханоглу, Иван Перишич, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Старши треньор: Симоне Индзаги