Новото попълнение на Ювентус Матайс Де Лихт заяви, че финансовите параметри не са били толкова ключови за решението му да премине в състава на “бианконерите“.

Де Лихт премина в състава на Юве от Аякс срещу цената от 85 милиона евро. В месеци, предшестващи трансфера обаче холандецът привличаше интереса на редица европейски грандове в лицето на Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Барселона. 19-годишният бранител коментира как се е стигнало до решението му.

“Първата асоциация, за която се сетиш, когато чуеш Италия, е добри защитници. Най-добрите италиански футболисти, според мен, са всички защитници  Барези, Малдини, Неста и Канаваро“, заяви той.

“Вярвам, че идването ми в Ювентус ще ме направи по-завършен играч. Аз израстнах с философията за футбол на Аякс. Добрият футбол е важен и тук, но не колкото това да печелиш. С играчи като Роналдо, Буфон, Киелини ще мога да направя следващата стъпка в кариерата ми. Надявам се да взема максимално много от всеки от тях”.

“Опитвах се да се дистанцирам максимално много от спекулаците. Най-голямата безсмислица, която чух е, че не съм отишъл в Пари Сен Жермен, защото няма да вземам толкова голяма заплата, колкото Мбапе. Пълни глупост”, категоричен беше младата звезда.

“Бях казал на Мино Райола, че ще обявя решението за бъдещето си след Лигата на Нациите. Дотогава исках да бъда концентриран върху изявите си на терена. В момента, в който му обясних за желанието ми да отида в Ювентус, той започна да работи по трансфера. Парите не са фактор за мен и това го знае всеки, който ме познава“.

“Мино е моят агент и той се занимава с финансовата и бизнес страната на футбола. Тази част от нещата идва едва, след като взема спортно-техническото решение“, завърши изявлението си Де Лихт.