Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис не пропусна повода да захапе новия треньор на Ювентус – и бивш такъв на неговия тим – Маурицио Сари. Филмовият продуцент напомни за токсичната раздяла между двамата с думите, че сега би било „готино”, ако Карло Анчелоти и неговите момчета победят „бианконерите”.

Доскорошният мениджър на Челси днес беше официално представен от Ювентус, който се раздели с Масимилиано Алегри – специалистът, който донесе последните 5 от общо 8-те поредни шампионски титли на Серия А. Сари работи в клуба на Де Лаурентис в периода 2015-2018, като в края на престоя двамата си говореха само чрез медиите.

Сега присъединяването на Сари към хегемона Ювентус ще придаде допълнителна щипка екзотика към и без друго сериозното съперничество. „Сари е човек на стадиона, на трибуните, някой, когото феновете харесват”, заяви Де Лаурентис.

„Карло Анчелоти, от друга страна, е човек на предприятието. Ще бъде още по-хубаво, ако видя Анчелоти да побеждава Юве на терена.”

„Сари винаги носи анцузи, крещи и псува. Иска ми се да видя как ще се адаптира към стила на новия си тим, но още по-готино би било да видя Анчелоти да бие Юве.”

„Какво ли ще кажат в такъв случай феновете на Наполи, които считат Сари за голям предател?”

По време на своето представяне в Юве Сари, естествено, беше запитан за отношенията си с Де Лаурентис. „Още не съм получил обаждане от него. Всички си мислят, че с Аурелио никак не се разбираме, но аз винаги ще му бъда благодарен. Колко често се случва хлапе, което е подкрепяло Наполи, в един момент да се окаже техен треньор? Нормално е да има различни гледни точки, но това е нормално при наличието на два силни характера”, коментира наставникът на Ювентус.