Българският национал Ивайло Чочев записа страхотно постижение с попадението си срещу Интер в неделя следобед. То беше неговото пето с екипа на Палермо в италианския елит. 

По този начин той изравни не кого да е, а Христо Стоичков по брой на реализираните голове от български играчи в най-високото ниво на футбола на Апенините. Така двамата са на втората позиция по този показател. 

Полузащитникът го постигна за 61 мача в Серия А, докато на Камата му трябваха 23 с екипа на Парма в средата на 90-те години на миналия век. Но и двамата са далеч-далеч зад лидера в класацията Валери Божинов. 

Настоящият нападател на Партизан има 34 гола с екипите на Лече, Фиорентина и Парма в елита, като едва ли скоро ще бъде задминат от български футболист там. 

Иначе интересното е, че само четирима българи са реализирали голове в Серия А досега. Освен тримата изброени, това е правил през 80-те години на миналия век и защитникът Николай Илиев с екипа на Болоня. В момента в елита на Апенините играе и националът Александър Тонев, но той няма голове на сметката си за Фрозиноне и Кротоне.