Пари Сен Жермен е близо до подписа на легендарният страж на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон, пишат медиите във Франция и Италия.

ПСЖ подслади любопитно офертата към Джиджи Буфон

40-годишният вратар се раздели емоционално с "бианконерите" след победата над Верона с 2:1 в събота, но няма да прекратява кариерата си и ще избира между няколко предложения.

Според вестник "Льо Паризиен" ръководството на ПСЖ е предложило двегодишен договор на Буфон и двете страни са близо до споразумение, като остава да се доуточнят някои детайли.

Ciao, Grande Gigi!

Иначе наскоро „Премиум Спорт” разкри, че парижани предлагат на Буфон годишна заплата от 8 милиона евро. В добавка с нея идва и капитанската лента в отбора, която към момента е притежание на защитника Тиаго Силва.

Опашката за Буфон става все по-дълга

Освен това към Буфон проявяват интерес още отбори от МЛС и китайската Суперлига, както и аржентинският гранд Бока Хуниорс. От няколко дни пред Буфон стоят предложения и от Спортинг Лисабон, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Също така британските медии съобщават, че Манчестър Сити и Ливърпул също са на опашката за подписа на футболиста.