Вратарят на Дженоа Матия Перин не показа никакво колебание при въпрос дали би приел да заиграе в Ювентус като наследник на оттеглилия се Джанлуиджи Буфон. Перин, който още преди появата на Джанлуиджи Донарума, се считаше за естествения заместник на легендата в националния отбор на Италия, а явно няма нищо против да изпълнява същата функция и на клубно равнище.

Ciao, Grande Gigi!

От поне два месеца на Апенините се спекулира, че това лято „грифоните” вече не могат да спрат 25-годишния страж, ако пристигне оферта от сериозен тим. Едва в последните дни Ювентус изникна като реална възможност, а според част от изданията в страната днес дори ще има среща между двата клуба, за да се обсъди сделка.

„Да знам, че съм една от мишените на Ювентус е наистина ласкателно, всъщност доста ласкателно”, каза Перин.

Буфон с разтърсващи думи към феновете на Ювентус

„Да те хареса Ювентус не е нещо, което се случва на всекиго, затова имам повод да се гордея. Много съм доволен.”

„Дали сделката е договорена? Нямам такава информация, но е ясно, че ако получа такъв шанс, ще премина в Ювентус. Нека изчакаме, Дженоа ще изслуша всички оферти.”

ПСЖ подслади любопитно офертата към Джиджи Буфон

„Повтарям обаче – да си трансферна цел на Ювентус не може да бъде нищо друго освен повод за гордост за всеки футболист. През идните дни ми предстои да направя важен избор.”

„Ако реша да напусна Дженоа, моя дом, това ще е, за да преследвам мечта като Шампионската лига. Искам да го направя с отбор, който би ми осигурил мачове от подобни висини. Искам да разбера дали мога да се справя.”

„Знам, че в Ювентус, както във всеки друг велик клуб, ще намеря друг страхотен вратар (в случая Войчех Шчесни – б.р.) и ще трябва да се боря за мястото си. Готов съм за това, винаги съм настроен за битка”, допълни Перин.