Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон опита да задържи отбора „на земята” след снощната победа с 1:0 над лидера в Серия А Наполи. Славният ветеран заяви, че резултатът не е решил абсолютно нищо в калчото и битката за титлата тепърва ще се разгаря.

Бившият любимец Игуаин удави Неапол в тежка скръб

Единственият гол на Гонсало Игуаин беше достатъчен за шампионите да смълчат „Сан Паоло” и да се приближат само на точка зад „везувиани”, които остават начело по силата на своите 38.

„Аз съм доволен, но също така знам, че оставаме втори, а утре можем да останем и трети (при победа над Киево Интер ще бъде новият водач в класирането – б.р.). Това значи, че този мач трябва да бъде отправна точка и определено не бива слагаме каруцата пред коня”, коментира стражът.

„Доволни сме, защото да спечелиш в Неапол не е лесно, ала това са само ранните кръгове. Когато се отнасяме към мачовете с днешните целеустременост, единение и фокус, наистина сме солиден тим, който би могъл да повтори своите успехи. Не е лесно обаче всеки път да показваш тези неща на терена.”

„Знаем, че в определени отношения ние си оставаме „ние”, но не е лесно да го показваш през 3 дни. За това ти трябва огромно количество енергия. Ето, че все пак сме в челото, а това е голям знак”, допълни скоро навършващия 40 години Буфон.