Легендарният вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон не отрече възможността да играе за националния отбор на Италия на европейското първенство през 2020 година.

Италия изпраща подобаващо Джиджи Буфон

Стражът на „бианконерите” бе избран за „Мъж на годината” според „Гадзета делло Спорт”. След награждаването Буфон говори пред италианското издание за евентуалния край на кариерата м с националния тим.

„Дали след края на сезона ще окача обувките на пирона? Нека отговоря така, ще играя, докато съм нужен и полезен. След отпадането ни от Швеция за световните финали бях засипан с огромна обич от всички страни. Хората разбраха, че в течение на цялата ми кариера никога не съм нахлузвал маски, и го оцениха по достойнство. Дали ще играя на Евро 2020? Живея ден за ден, така че нищо не изключвам”, призна Буфон.

Приказката между Буфон и Юве може да продължи?

Буфон коментира и целите пред клубния му тим Ювентус.

„Требъл? Докато дишаме, се надяваме. Когато имаш късмета да се бориш на няколко фронта, няма нужда да избираш една цел. Отбор като Ювентус трябва да се цели винаги в максимума, пък каквото има да става, ще става. Миналия сезон всичко вървеше отлично и жалко само за последното стъпало, онова в Кардиф”, каза още 39-годишният страж.