Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон няма да се раздели с националния отбор на Италия по депресиращия начин от ноември. Специално за него ще се организира една последна контрола, в която да бъде изпратен подобаващо от феновете. 

39-годишният страж планираше да сложи точка на кариерата си на Световното първенство в Русия догодина. "Скуадра адзура" обаче отпадна по драматичен начин от Швеция на баража и това сложи точка на надеждите на славния ветеран за едно последно голямо първенство. 

И за да не се раздели по такъв депресиращ начин с родината и феновете, специално заради него ще се организира контрола в началото на юни. Тя ще се играе или в Торино, или в Парма - двата града, в които мина кариерата на Джиджи като футболист на клубно ниво. 

Все още не е ясен съперникът за нея, но по всяка вероятност ще е някой измежду Швейцария, Холандия, Полша и Ирландия. Датата ще е 4 или 5 юни, като няколко дни преди това има мач на "адзурите" с Франция в Ница. 

Така Буфон ще сложи точка на кариерата си след 176 мача за Италия, което е абсолютен рекорд за европейски футболист за национален отбор. Рекордът се държи от египтянина Ахмед Хасан със 184 двубоя.