Президентът на Рома Джеймс Палота изрази най-дълбоки благодарности към „истинския джентълмен” Клаудио Раниери, който се нагърби с нелеката задача да довърши сезон 2018/2019 като временен наставник на тима. Американецът с италиански корени не пропусна възможността да изкаже и възхищението си от феновете, които организираха страхотно изпращане на Даниеле Де Роси в последния му двубой.

На „Олимпико” римляните надиграха гостуващия Парма с 2:1 и така официализираха своето 6-о място в крайното класиране на Серия А. То стана факт след мощно сътресение в началото на годината, когато Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста старши треньор, а в знак на солидарност клуба напусна и спортният директор Мончи.

„Когато имахме нужда някой да дойде в една много трудна ситуация, Клаудио моментално каза „да”, заяви Палота. „Той не е само страхотен треньор, но също истински джентълмен и завинаги „романиста”. От името на всички в клуба, искам да му кажа „благодаря”.”

„Също така бих искал да изкажа благодарности към феновете на стадиона, които осигуриха на Даниеле сбогуването, което той заслужаваше в пълна степен. След като представляваше тези фенове в течение на 18 години, изразът на повсеместни любов и подкрепа беше невероятен”, добави Палота.