Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис сподели, че ще проучи възможността да закупи клуб в Англия. Ексцентричният собственик на неаполитанците, който реализира сделка по-рано през годината, закупувайки Бари, сподели, че е отегчен от общината на Неапол. Причината е, че стадионът – „Сан Паоло”, е собственост на градската изпълнителна власт, а Де Лаурентис иска да го обнови.

Бизнесменът обаче бива спъван във възможността да купи стадиона, след като общината се дърпа, а той дори заяви, че е готов да направи чисто нова арена, ако това продължава. Прагът му на търпение обаче явно е минал всякакви граници и той е доверил, че ще премести мачовете от Шампионската лига в Бари, споделяйки, че ситуацията го е принудила да обмисли взимане на клуб от чужбина.

„Работя по варианта да закупя друг клуб, най-вероятно от Англия”, сподели той пред La Gazzetta dello Sport. „Това е процес в разработка”.

Италианецът сподели, че не вижда възможност да направи Наполи още по-силен и доминантен, след като самата община не му дава възможност да обнови стадиона в града. Последната промяна на „Сан Паоло” датира от 1990 година, когато Италия приема Мондиала.

„Управлението на подобен тип съоръжение е сериозен проблем за града. Хората от общината не правят нищо повече от това, за да го крепят да не падне”, продължи нервният Де Лаурентис.

Сан Паоло

източник: Gulliver/GettyImages

„Когато разбрах, че Пари Сен Жермен плаща по един милион годишно, за да наеме Парк де Пренс, то тогава осъзнах колко назад в мисленето сме в сравнени с тях. С 47 хиляди седящи места те правят чист приход от билети около 100 милиона евро. Наполи не може да премине границата от 18 млн., защото не ми се дава да направя никаква промяна по стадиона. Градът не прави нищо за Сан Паоло от 1990 година. Никой не поема отговорност, а арената е архаична и може дори да се каже грозна. Има нужда от обновление. Има елементи, които се разпадат вече, а дори вътре хората ги вали. Това не е нормално”, продължи с тирадата шефът на Наполи.

Сан Паоло

източник: Gulliver/GettyImages

„Има милиони винтове, които никога не минават през профилактика. Защо тогава градският съвет ми иска по 2 милиона на година за наем? Ако зависеше само от мен, щях да купя терен за две секунди и мигновено да построя нов стадион. Има обаче много пречки и в това. Всички възможности да се направи нещо в последните години, бяха провалени. Търговските центрове вече не работят. Това не може да носи какъвто и да било приход. Може би ще трябва да предложим караоке”, завърши Аурелио Де Лаурентис.