Един от най-важните играчи на Наполи – централният защитник Калиду Кулибали смята, че шампионът на Италия Ювентус изпитва огромен респект към него и съотборниците му. Сенегалският национал потвърди, че все още мечтае да спечели скудетото с екипа на „везувиани”, за да се отплати на неповторимите тифози.

През миналия сезон именно 27-годишният Кулибали съживи надеждите на Наполи за титла, като с късен гол донесе успех 1:0 над „бианконерите”. Впоследствие тимът не успя да постигне необходимите резултати и макар да събра забележителните (и исторически) 91 точки остана с празни ръце заради 95-те на Ювентус. Въпреки че сезонът за Наполи приключи без трофей, Кулибали сега е един от петимата номинирани за наградата Най-добър футболист на Африка за 2018-а.

„Най-важното нещо е, че винаги опитвам да се подобрявам. Искам да покажа на всички, че мога да бъде един от най-силните бранители на планетата”, сподели Кулибали пред Би Би Си.

„За мен, когато отбелязах онзи гол, бях изключително щастлив. Наистина исках да спечеля нещо с Наполи, те ми се отплатиха с много любов и доверие. Искам да им дам нещо в замяна и се надявам да бъде скудето.”

„Миналата година вярвахме до самия край, защото Ювентус се страхуваше от нас. Когато усещаш, че даден тим го е страх от теб, се чувстваш благодарен и харесваш това чувство”, заяви Кулибали.

И през този сезон Наполи се очертава като основния преследвач на Юве, който към момента е лидер с 32 точки след 12 мача. Неаполитанците са втори с 28.