Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис изпрати отбора на наказателен лагер до края на седмицата след серията от слаби резултати, която остави отбора на 7-та позиция в Серия А. 

"Партенопеите" претърпяха поражение в едно от дербитата кръга - срещу Рома, с 1:2. Това беше четвърти мач от последните 5, в който играчите на Карло Анчелоти не успяха да се поздравят с успех и това ги оставя на цели 11 точки зад водача Ювентус. 

Де Лаурентис обаче не вижда изпращането на лагер като форма на наказание, ами по-скоро възможност за едно сплотяване на отбора и изчитване на главите на играчите. 

"Отборът ще е на лагер до неделя сутринта, когато част от играчите ще заминат, за да се присъединят към националните си отбори", започна шефът на неаполитанци. 

"Това обаче не е наказание, а възможност за сплотяване на състава. Една от причините за слабия ни старт е заради късното включване в тренировките на някои от ключовите ни играчи". 

"В момента допускаме твърде много елементарни грешки и това ни коства. Срещу Рома допуснахме две малоумни грешки, които дойдоха само от липса на концентрация", завърши Де Лаурентис. 

Наполи домакинства на Ред Бул Залцбург във вторнишката вечер, като победа ще гарантира на отбора продължаване напред в осминафиналната фаза.