Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 в голямото дерби на 11-тия кръг на Серия А. Головете за "вълците" бяха отблеязани от Жордан Верету и Николо Дзаниоло. За Наполи точен беше Аркадиуш Милик в поредния разочароващ мач за отбора на Карло Анчелоти. 

Двубоят започна по отличен начин за момчетата на Паоло Фонсека. В рамките на две минути между 10-та и 12-та минута Джъстин Куиверт и Хавиер Пасторе усояха да произведат хубави изстрели от рамката на наказателното поле, но и двамата не оцелиха вратата на Алекс Мерет. 

Пробивът за домакинуте все пак дойде 6 минути по-късно. След хубава контраатака Леонардо Спинацола намери Николо Дзаниоло на границата на наказателното поле на Наполи, той преоддвама защитници и пласира чудесен удар в скобата на Мерет за 1:0. 

Авансът трябваше да бъде удвоен в 26-та минута. Домакините получиха право да изпълнявта дузпа, но Александър Коларов не показа обичайния си точен мерник, като силният му удар по земя беше отразен с вещина от вратаря на гостите. 

До края на първата част възпитаниците на Анчелоти се впуснаха във вихрени атаки и с пропуски се оъчеъоха Аркадиуш Милик, Лоренцо Инсиние и Хосе Кайехон. 

В началото на втората час все пак Рома намери втория гол. В 55-та съдията на двубоя отсъди втора дузпа, като този път зад топката застана Жордан Верету, който не сбърка и хвърли трибуните в екстаз. 

В 72-та минута беше ред на момчетата на Фонсека да бъдят хванати и наказани на контраатака. Лоренцо Инсиние се устреми напред и намери с успореден на гол линията пас Аркадиуш Милик. Топката можеше да бъде изчистено от защитник на Рома, но мина под краката му и полякът нямаше как да сбърка на празна врата. 

До края на срещата гостите така и не успяха да постигнат някакъв смислен натиск, като в 6-та минута на добавеното време червен картон си изкара младока на Рома Мерт Четин. Резултатът обаче остана 2:1 за "вълците". 

Така Рома излезе на 3-та позиция във временното класиране с актив от 22 точки след 11 мача. Наполи, от своя страна, се намират на 6-та позиция с едва 18 точки и само 1 победа в последните 5 двубои.