Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис се извини на феновете на тима след поражението с 0:3 от Самподория в срещата от третия кръг на Серия А като гост. Загубата е първа в ерата на Карло Анчелоти начело на тим след успехите над Лацио в първия кръг с 2:1 и Милан с 3:2 във втория.

"Винаги съм казвал, че първите мачове за един треньор са, за да опипа почвата и да опознае обстановката. Все пак Анчелоти бе извън Италия за няколко години. Той е спечелил много трофеи, но когато променяш обстановката, винаги започваш отначало", каза Де Лаурентис.

"Извинявам се на фенове, които искат да печелим винаги и незабавно. Но знам, че те имат хубав вкус в устата след първите два мача и двете победи", добави той. "Има някои играчи, които все още не разбират методите на Анчелоти. Мога да кажа, че Карло взе малко от Сари, но това се неща за журналистите. Треньорът се нуждае от време, за да изгради този отбор, който иска", каза още президентът на Наполи. "Миналата година загубих 15 млн. евро, а тази ще са 25 млн. евро. Това са първите години, в които Наполи излиза на "червено", но съм спокоен, тъй като това са времена на инвестиции и израстване", завърши босът.