Футболен клуб Милан се съгласи да изчака до 4-и април, за да може собственикът Йонхон Ли да изнамери и предостави необходимите 10 милиона евро, преди основният кредитор „Елиът Мениджмънт” да се намеси на сцената.

Вчера изтече крайният срок за китайския бизнесмен, който трябваше да плати 10 милиона евро с цел увеличение основния капитал. Дотук няма и следа от парите.

Според „Кориере дела сера” бордът на директорите в Милан е решил да бъде благосклонен, като отпусне още 12 календарни дни, считано от днес. Ако в този срок Йонхон Ли не преведе уречената сума, то хедж фондът „Елиът Мениджмънт” ще се намеси и ще поеме контрола над клуба.

Милан си пробва късмета за скъп аржентински талант

До 30 юни, съгласно ангажиментите си към кредитора, Милан трябва да направи увеличение с 35 милиона евро на основния си капитал, за да получи лиценз за следващия сезон. Финансовото издание „Ил Соле 24 Оре” вече докладва, че финансовата ликвидност на Йонхон Ли в Китай и Хонг Конг е изключителна ниска, тъй като китайските власти са затегнали условията за отпускане на заеми.

Гласи се нова продажба на Милан, за да избегне банкрута

Бизнесменът бе в състояние да закупи Милан през миналия април само заради получения от „Елиът Мениджмънт” заем на стойност 180 милиона евро. Китаецът трябва да се издължи до октомври.

За кредитора няма финансов смисъл Милан да не покрие изискванията на Серия А, тъй като американците най-вероятно ще пуснат клуба на търг, а за целта неговата стойност трябва най-малкото да се запази.