Президентът на Милан Паоло Скарони заяви, че „няма да има драма”, ако клубът се провали в преследването на голямата цел – класиране в Шампионската лига.

В неделя „росонерите” победиха Каляри с 3:0 и се върнаха на 4-ото място в калчото. Разбира се, преднината пред преследвачите е само точка, така че е много рано за успокоение. До края на сезона остават цели 15 кръга, а не бива да се пренебрегва и фактът, че Милан се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия, където ще се изправят срещу Лацио в два мача на разменено гостуване.

Скарони заяви, че ако Милан съумее да удържи позиция в топ 4, това ще увеличи шансовете за успехи на и извън терена. Босът също така отчете, че подобен финиш ще намали напрежението върху наставника Дженаро Гатузо.

„Единствено Шампионската лига ще позволи на Милан да постигне икономическите резултати, които като следствие водят със себе си и спортни такива”, заяви Скарони.

„В средносрочен план Милан трябва да остане там. Няма да бъде драма, ако не успеем сега, но със сигурност ще бъде един хубав успех. В противен случай целта остава на дневен ред и през следващата година. Ние винаги си поставяме средносрочни цели.”

„Милан е с голяма разлика италианският клуб, който се радва на най-много фенове по света. Този брой е правопропорционален на победите ни в Шампионската лига, няма нищо общо със скудетото.”

„Вече няколко години (от 2013-а насам – б.р.) не сме играли там, така че това е нашата цел”, допълни Скарони.